maandag, 16. oktober 2006 - 17:26

StemWijzer 17 oktober online!

Amsterdam

De StemWijzer voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2006 gaat dinsdag 17 oktober vanaf 15.45 online. In het Haagse perscentrum Nieuwspoort zullen de lijsttrekkers van de politieke partijen de nieuwe StemWijzer uittesten. Vanachter de laptop beantwoorden de lijsttrekkers de stellingen van de StemWijzer waarbij het weer spannend is of zij uitkomen bij de juiste partij.

De StemWijzer wordt “getest� door: Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP), Marco Pastors (Eén NL), Alexander Pechtold (D66), André Rouvoet (ChristenUnie), Mark Rutte (VVD), Bas van der Vlies (SGP) en ovb Geert Wilders (Partij voor de Vrijheid).

De nieuwe StemWijzer telt 30 stellingen over belangrijke verkiezingsthema’s als openbare orde en veiligheid, financiën, en integratie en inburgering.

Meer dan in vorige StemWijzers is er de mogelijkheid van het vergelijken van de eigen standpunten met die van de partijen. Partijen kunnen hun standpunten kort motiveren en vanuit de StemWijzer wordt naar de partijprogramma's gelinkt. Verder is het taalgebruik sterk vereenvoudigd. De stellingen zijn zo veel mogelijk in begrijpelijk Nederlands geschreven waardoor een nog bredere doelgroep de StemWijzer kan invullen.

www.stemwijzer.nl
Categorie:
Tag(s):