donderdag, 27. april 2006 - 16:15

Sterk groeiende groep parttime vegetariërs

Tilburg

Driekwart van de Nederlanders is bekend met het verschijnsel
vogelgriep en de gevolgen daarvan. Het Nederlands publiek maakt zich ook in toenemende mate zorgen om vogelgriep in relatie tot de dagelijkse voeding. Deze zorg leidt in de praktijk vervolgens tot aanpassing van het voedingspatroon en een groeiende voorkeur voor alternatieve producten, waaronder vleesvervangers.

Dat blijkt uit een onderzoek dat Metrixlab heeft uitgevoerd in opdracht van Valess onder 500 consumenten in Nederland. De groep parttime vegetariërs blijft mede onder invloed van de vogelgriep zeer snel stijgen in Nederland. Zij kiezen er bewust voor om een of meerdere dagen in de week geen vlees te eten.

Bijna de helft van de vleeseters (44%) maakt zich zorgen over de gevolgen van vogelgriep. Een percentage dat nagenoeg gelijk ligt met de groep bezorgde consumenten die geen vlees
eet. Een aanzienlijk deel van de vleeseters past inmiddels ook het voedingspatroon aan. Zo zegt bijvoorbeeld 20% van de vleeseters en een kwart van de parttime vegetariërs als gevolg van de vogelgriep inmiddels minder kip te eten dan voorheen. Alternatieven worden door hen vooral gezocht in de hoek van de vleesvervangers (52%) en noten, linzen en peulvruchten (31%).
Provincie:
Tag(s):