donderdag, 9. maart 2006 - 6:49

Sterk Lyon slacht PSV na rode kaart Cocu

PSV ligt uit het Champions League-toernooi. Een uitstekend spelend Olympique Lyon en een vroege, domme rode kaart voor Phillip Cocu deden de Eindhovenaren de das om. De Fransen lieten vervolgens weinig heel van de ploeg van trainer Guus Hiddink: 4-0.

PSV begon met Michael Reiziger, die de geblesseerde Michael Lamey moest vervangen, op de linksbackpositie, Theo Lucius als rechtsback, Ibrahim Afellay op het middenveld en Arouna Koné en Jefferson Farfán als de twee spitsen. Jan Vennegoor of Hesselink startte op de bank.

PSV kwam het eerste kwartier best goed door. Lyon was op een paar mislukte schoten van Juninho, Clerc en Carew na niet gevaarlijk. De Eindhovenaren kregen echter ook geen goede kansen. In de zeventiende minuut was daar toch de eerste echte mogelijkheid voor de thuisploeg. Malouda troefde Reiziger af met een loopactie, maar schoot nipt naast.

In de 26ste minuut kwam Lyon op voorsprong. Malouda was Lucius te slim af en hij legde panklaar voor op Tiago. De Portugees kon vanaf een meter voor de lijn ook niet missen: 1-0. Een minuut na het openingsdoelpunt kreeg ook PSV een reuzenkans. Farfán stuitte eerst op doelman Coupet en de rebound leek een makkie voor Koné. Diarra lag echter slim in de weg.

Het had allemaal nog erger kunnen zijn, als Juninho in de 36ste minuut voor 2-0 had gezorgd. Zijn schot werd echter door de uitstekend keepende Gomes op de kruising geranseld. Ook Carew had nog in de eerste helft PSV op een onoverbrugbare achterstand kunnen zetten, maar zijn kopbal miste richting. Wel konden Hiddink en de zijnen vanaf de 42ste minuut met tien man verder. Nota bene routinier Phillip Cocu moest na twee domme gele kaarten vroegtijdig vertrekken. Lyon benutte de man meer situatie ten volle: vlak voor het rustsignaal schoot Tiago zijn tweede van de avond binnen en was de wedstrijd voor PSV helemaal over.

Wat resteerde waren de vervelende 45 minuten die PSV nog moest gaan spelen in de tweede helft. Een afstraffing door Lyon lag namelijk in het verschiet. Die kwam er ook dankzij Silvain Wiltord en invaller Fred: 4-0. Koné had de stand een voor PSV prettiger aanzien kunnen geven, maar de Ivoriaan miste jammerlijk voor een vrijwel leeg doel.

PSV zal de rug moeten rechten en de wonden moeten likken, want aanstaande zaterdag staat de topper tegen Ajax in Amsterdam alweer op het programma. Het Champions League-avontuur is dit seizoen in ieder geval voorbij.