maandag, 23. januari 2006 - 12:13

Sterkste boksveld sinds dertig jaar

Maastricht

Komend weekeinde, op zaterdag 28 januari, zal sporthal Geusselt in Maastricht uit zijn voegen barsten van het groot aantal bekende boksers dat zich daar verzamelt. Sinds de jaren zeventig, de hoogtijdagen van het Maastrichtse boksen, is er niet meer zo’n grote groep boksers naar Maastricht gekomen om te strijden voor de Open Zuid-Nederlandse titels.

Tot grote vreugde van de organiserende vereniging SCM-Boxing plaatste ook het jonge Maastrichtse talent Daan Pluim zich afgelopen zondagavond in Helmond voor de finale.

De 21-jarige Pluim, die vrijdagavond nog was gekandideerd als sporttalent van de stad Maastricht, won zondagavond zijn partij in het middengewicht van de Belg Hussein Hammouch. Na een paar rake klappen van Pluim gooide de trainer van Hammouch al in de tweede ronde de handdoek in de ring, als teken van opgave.

Pluim staat in Maastricht in de finale tegen een andere Belg, Khavaz Dzajaitaiev uit Gent. Als Pluim deze partij zaterdag-avond wint, promoveert hij naar de A-klasse, de hoogste categorie boksers in Nederland.

Ook het jonge Maastrichtse talent Noel Niesten bokst zaterdagavond in de finale, tegen de Belg Youri Logvinenko uit Hamme. Niesten bokst in het bantamgewicht om de titel in de junioren N-klasse.

Het boksprogramma van het ZNK boksen in de Geusselt start om 20.00 uur en wordt met een gongslag geopend door wethouder Han Hoogma van Sportzaken. Er staan in totaal 16 partijen van zeer hoog niveau op het programma, met deelname van verschillende meervoudig nationaal kampioenen. De bokswedstrijden zullen tot middernacht duren.

Klapper van de avond is bokser Hüsnü Kocabas, zevenvoudig Nederlands kampioen boksen en tevens wereldkampioen militairen. Bosschenaar Kocabas, die uitkomt in de klasse tot 60 kilogram, bokst zaterdagavond tegen de sterke Belgische bokser Bekhan Kamkhoev uit Luik. Volgens insiders kan dit een spectaculair gevecht worden.

Andere opvallende partijen zijn die van zevenvoudig nationaal kampioen Orhan Oztürk tegen Anwar Shafai uit Eindhoven in de klasse tot 69 kilogram. Van hoog niveau is ook ongetwijfeld de partij in de klasse tot 64 kilogram tussen meervoudig Nederlands kampioen John Rovers uit Eindhoven tegen de sterke Belg Karakaya.
Provincie:
Tag(s):