maandag, 26. juni 2006 - 20:53

Sterren uit straatcultuur strijden in de Melkweg

Amsterdam

Zaterdag 8 juli vindt de Finale van de Battle of Amsterdam plaats in de Melkweg. De openingsact van de avond is de Jeugd van Tegenwoordig, bekend van hun raphit Watskeburt. Naast de finalisten zullen ook jonge artiesten uit de straatcultuur op het podium staan, waaronder Nina (MC), Skitta & Sketch (MCs), WOTS (show basketball) en DJ Switch. Gastheer van de avond is MC Complex.

De afgelopen maanden werd er ook op hoog niveau ‘gebattled’ in de Amsterdamse stadsdelen om een plek in deze grote finale. Tijdens de voorrondes konden deelnemers van 12 tot 22 jaar hun talent en ‘skills’ met elkaar meten in verschillende disciplines. Naast dans, waaronder krumping, breakdance en martial arts, werd er ook gestreden in de categorie rap en urban vocals (beatboxing, r&b zang en raï). Begeleiding van de deelnemers, onder andere door middel van workshops, werd gedaan door het multidisciplinaire gezelschap ISH.

De deelnemers die op het meeste ‘respect’ van het publiek konden rekenen, gemeten met een applausmeter, zijn de finalisten. Deze finalisten vechten tijdens de finale in de Melkweg voor de titel ‘Battlemaster of Amsterdam 2006’. Voor deze gelegenheid is de Melkweg omgebouwd tot een arena in gladiatorstijl.

Hoofdact zijn de KrumpKings uit L.A., bekend van hun samenwerking met Madonna tijdens haar laatste wereldtournee en hun optreden tijdens de laatste oscaruitreiking. Deze grondleggers van de nieuwe dansstijl Krumpng waren recentelijk ook te zien in videoclips van Missy Elliot, the Black Eyed Peas en the Chemical Brothers.

De KrumpKings brengen een spectaculaire show, waarin ze op het hoogste niveau tegen elkaar ‘battlen’ om te tonen wat Krump allemaal in huis heeft. Daarnaast zal het Amsterdamse HipHop-Dance-Theatre ISH in een explosieve voorstelling demonstreren welke disciplines zij beheersen; van beatbox tot martial arts, van street- tot breakdance. Een spontane freestyle ‘jam’ zit er ook wel in, met zoveel creatieve energie op het podium.
Provincie:
Tag(s):