maandag, 20. maart 2006 - 18:02

Steun voor Stichting Zeeuwse Schaapskudde

Op dinsdagavond 28 maart om 20.00 uur zal door Rotaract Club Goes een cheque ter waarde van € 1.250,- overhandigd worden aan de voorzitter van de Stichting Zeeuwse Schaapskudde, tevens burgemeester van de gemeente Borsele, de heer E.J. Gelok. De donatie van de Rotaract Club Goes zal worden aangewend voor de realisatie van De Heemtuin, een tuin met specifiek Zuid-Bevelandse flora die naast de Schaapskooi zal worden aangelegd.

Het bijzondere van De Heemtuin is dat deze voor mensen in een rolstoel eenvoudig toegankelijk is. Zo kunnen fysiek gehandicapten toch eenvoudig met wilde natuur in aanraking komen. De Schaapskooi zelf is al rolstoeltoegankelijk.

Rotaract is een wereldwijde organisatie van clubs voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 31 jaar met als belangrijkste doel het steunen van non-profit instellingen, organisaties, stichtingen en verenigingen die voornamelijk afhankelijk zijn van bijdragen van de overheid, maar zonder extra’s moeite hebben met ‘overleven’.

Vaak bestaat die steun uit een financiële bijdrage, maar ook het verrichten van allerhande hand- en spandiensten behoort tot de taken van Rotaract. Financiële bijdragen ontstaan meestal uit de opbrengst van allerhande activiteiten of door sponsoring.

Rotaract Club Goes heeft voor de opbrengst van haar activiteiten in clubjaar 2004 - 2005 de Stichting Zeeuwse Schaapskudde als donatiedoel gekozen. Het geld werd bijeen gebracht door de verkoop van moederdagontbijtjes en banketstaven voor Sinterklaas.
Provincie:
Tag(s):