maandag, 15. mei 2006 - 12:54

Stevige aanpak van discriminatie op de werkvloer

Rotterdam

Wie op de werkvloer racisme of discriminatie ervaart en daarover een klacht indient, loopt een aanzienlijk risico het onderspit te delven of zelfs zijn baan te verliezen. De wettelijke bescherming blijkt in de praktijk nog te vaak een dode letter.

Zo blijkt uit onderzoek van het Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie en het Europees Anti-Racisme Netwerk. De PvdA wil dat er een stevige aanpak komt van bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie en heeft daar schriftelijke vragen over gesteld.

PvdA Raadslid Peggy Wijntuin: ‘Ik wil dat alle Rotterdammers kans maken op een baan. Discriminatie leidt er toe dat mensen worden uitgesloten en soms zelfs hun baan verliezen als ze er iets van zeggen of een klacht indienen. Die praktijk moet veranderen’

De gemeente Rotterdam heeft als werkgever en partner van het bedrijfsleven een voorbeeldfunctie bij het voorkomen en aanpakken van discriminatie. Wijntuin pleit daarom voor een antidiscriminatiecode en een klachtenregeling bij de gemeente en bij instellingen die subsidie krijgen van de gemeente Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):