vrijdag, 28. april 2006 - 21:15

Stichting Freedom Trail opgericht

Arnhem

Vanaf 1 mei is Arnhem weer een stichting rijker. Stichting Freedom Trail.De stichting Freedom Trail treedt op als beschermer van de Arnhemse Freedom Trail. Dit is een route langs markante Arnhemse locaties uit ’40-’45, die dankzij een enthousiaste Gemeente Arnhem sinds 2005 met opvallende tegels door de straten van Arnhem loopt.

De 60 jarige herdenkingen voor Market Garden zijn achter de rug en de gewone dagelijkse beslommeringen zijn begonnen. Het is duidelijk dat dit de laatste keer is dat de herdenkingen zo grootschalig zijn opgezet.

Om aandacht te blijven geven aan de tol die vrede kost heeft de Gemeente Arnhem in 2005 de Freedom Trail aangelegd. Dit is een lijn van donkerrode tegels die door de stad loopt en langs de markante plekken voert, die in verband staan met de oorlog en September in het bijzonder. Denk hierbij aan de volledig verwoeste Eusebius kerk, het Airborne monument, het
Jacob Groenewoudplantsoen en natuurlijk de John Frostbrug zelf.

Meer hierover kunt u lezen op www.freedomtrail.nl
De stichting houdt zich bezig met het ontplooien van cultuurhistorische, educatieve, adviserende en andere ondersteunende activiteiten in relatie tot de route van de Freedom Trail. Zo nodigt zij alle Arnhemmers uit om herinneringen van gebeurtenissen op te sturen, die hun oorsprong hebben in straten of gebouwen langs de Freedom Trail, en te maken hebben met de periode 1940-1945.

Daarnaast houdt de stichting zich bezig met fondswerving voor het behoud en de verdere ontwikkeling van de Freedom Trail. De Gemeente kan tot eind 2006 beschikken over financiële middelen, daarna is de financiering onzeker.

Market Garden verdient het om permanent aandacht te krijgen!!!
Provincie:
Tag(s):