woensdag, 12. juli 2006 - 9:21

Stier Herman keert terug naar Naturalis

Leiden

Na twee jaar afwezigheid keert Stier Herman terug naar Naturalis. Na het overlijden van Herman in 2004 heeft het museum in Leiden de huid geconserveerd en bewaard. Stier Herman krijgt op termijn een plaats in de vaste tentoonstelling van Naturalis. Van maandag 17 juli tot en met donderdag 20 juli kan het publiek getuige zijn van het aantrekken van de jas van Stier Herman.

Stier Herman is het eerste grote genetisch gemodificeerde zoogdier ter wereld en heeft zijn pensioentijd doorgebracht in een stal op het terrein van Naturalis. Als gevolg van een ernstige vorm van niet te behandelen artrose is hij op 2 april 2004 overleden. Stier Herman is met zijn dertien jaar een van de oudste stieren van Nederland geworden. Artrose is een aandoening die vaker voorkomt bij oude dieren.

Het publiek heeft normaal gesproken geen mogelijkheid om preparateurs aan het werk te zien. Omdat het hier om een bijzonder dier gaat maakt Naturalis een uitzondering.

Stier Herman hoort bij Naturalis. Daarom is besloten om Herman een vaste plek te geven binnen de permanente tentoonstelling Biotechnologie. Na de preparatie moet Herman goed drogen. Over ongeveer een half jaar keert Herman voor de tweede maal terug naar Naturalis.
Provincie:
Tag(s):