maandag, 19. juni 2006 - 13:41

Stinkend en glibberend wakker worden

Oldenzaal

Maandagmorgen is een gedeelte van de provinciale weg N342 vanaf 07.00 uur enige uren gestremd geweest voor het doorgaande verkeer. Vermoedelijk heeft een vrachtwagen een aanzienlijk grote hoeveelheid geel/grijskleurig slibafval verloren. Dit zorgde voor een spekglad wegdek en trakteerde de omgeving op een ontzettende stank. Vermoedelijk gaat het hier om bierborstel, een afvalproduct van bier dat ook als veevoer wordt gebruikt.

Het spoor was te volgen vanaf de A1 ter hoogte van de afslag Oldenzaal, vervolgens via de N342 tot aan de rotonde in Denekamp. Ook was het spoor zichtbaar vanaf de afslag A1 in De Lutte in de richting van het tankstation aan de Bentheimerstraat. De politie schakelde de provincie en de brandweer in om het wegdek te reinigen.

Een onderzoek heeft nog niet geleid tot de opsporing van de vrachtwagenchauffeur. De politie verzoekt getuigen die meer over het incident kunnen vertellen zich te melden via 0900-8844.
Ook wil de politie graag weer in contact komen met de twee mannen in de Audi die rond dat tijdstip de grensovergang A1 overstaken.

De afdeling Milieu van de politie heeft monsters genomen van het slibafval en stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):