dinsdag, 19. december 2006 - 14:36

Stoddart wil Verstappen en Doornbos

Nadat eerder bekend werd gemaakt dat Paul Stoddart met Minardi Team USA zal gaan intreden in de Champ Car World Series, heeft de Australiër nu verklapt dat er waarschijnlijk minimaal plaats zal zijn voor één Nederlander in het team. Jos Verstappen is een grote kanshebber voor het zitje.

Stoddart bevestigde ook dat de Nederlandse zakenman Harry Muermans een belangrijk aandeel zal hebben in het team. Muermans was in de Formule 1 ook al een belangrijke geldschieter voor Minardi. “Harry Muermans is niet alleen een zakenpartner, maar ook een goede vriend van mij, en hij zal betrokken zijn bij het team�, aldus Stoddart.

Stoddart vervolgt: “Met Jos heb ik een goede relatie, en ik denk dat hij zich goed kan vinden binnen het team en in de serie. We zijn ook in gesprek met Robert Doornbos, waarvan ik denk dat hij een erg getalenteerde coureur is�, aldus Stoddart.

Mocht het duo Verstappen, Doornbos doorgaan zal dat betekenen dat de coureurs van het team in 2006 Nelson Phillipe en Dan Clarke geen duidelijkheid hebben voor 2007. Stoddart verklaarde wel dat vier auto’s iets teveel van het goede zal zijn. Drie race auto’s is het doel.

“We zijn momenteel in bespreking met vier coureurs, inclusief Phillipe en Clarke�, aldus de Australiër. Vervolgens wist Stoddart ook nog te melden dat Katherine Legge deel zou kunnen uitmaken van het team, maar dat voor het nieuwe jaar niets beslist zal worden. Wel willen Stoddart en Wiggins voor de eerste test op 23 januari de coureurs bevestigd hebben.
Categorie:
Tag(s):