zondag, 24. december 2006 - 11:05

Stokbrood bakken van ruim 30 meter

Zutpen

Vandaag over precies 3 maanden op zondag 24 maart 2007, wordt door Scoutinggroep Sint Joris geprobeerd een spectaculair stokbrood van maar liefst 100ft oftewel 30,48 meter te bakken op het Speelveld bij het Miro terrein aan het Polsbroek in Zutphen. Voor elke foot die ze bouwen willen ze zich laten sponsoren door bedrijven en particulieren. De opbrengst zal worden gebruikt als bijdrage voor een nieuw clubhuis.

Het stokbrood zal een streeflengte hebben van 100ft en een doorsnede van ongeveer 5 centimeter. De bedoeling is dat de clubleden het vuur brandend houden tijdens het bakken. Het stokbrood komt te hangen in een zelf te bouwen installatie, van fietswielen, tandwielen, fietskettingen en houten palen.

Op 24 maart 2007 is het jaarlijkse Nationale Scoutingdag. Op deze dag presenteert Scouting Nederland zich aan Nederland. Bovendien bestaat scouting in 2007 honderd jaar, vandaar dat Scoutinggroep Sint Joris deze extra grote uitdaging aangaat.

De reden van deze actie is dat met ingang van 2004 de overheid de jaarlijkse subsidie voor scouting nederland heeft wegbezuinigd. Nog afgezien van het feit dat ook Scoutinggroep Sint Joris daarvan de effecten pijnlijk voelt in het budget, willen ze via deze weg op een ludieke manier een voorbeeld geven van hoe zij als scouting zich haast "bedelend" moeten opstellen naar aanleiding van deze bezuinigingsmaatregel.

Het clubhuis van Scoutinggroep Sint Joris aan de Lindeboomweg te Gorssel, dat uit de jaren '70 stamt, is nodig aan vervanging toe. Fervente opknappogingen mochten niet baten; het gebouw is nu echt te oud en te krakkemikkig om nog echt verantwoord in te vertoeven. Het opgehaalde geld zal geheel worden besteed aan de omstreeks in 2009 te voltooien nieuwe blokhut. De aankomende 3 jaar zal Sint Joris nog diverse andere acties houden om de nieuwbouw te realiseren.

Wie meer wil weten kan hier kijken voor meer informatie.
Provincie:
Tag(s):