woensdag, 20. december 2006 - 11:22

'Stompwijk viert het beter'

Stompwijk

Burgemeester Van Haersma Buma van Leidschendam-Voorburg heeft dinsdagmiddag 19 december het startsein gegeven van 'Stompwijk viert het beter', een campagne die moet bijdragen aan een feestelijk en veilig verloop van de jaarwisseling in Stompwijk.

In het bijzijn van vertegenwoordigers van verschillende Stompwijkse organisaties hing hij de campagneposter op bij café De Gouden Leeuw en reikte hij een veiligheidshesje uit aan een van de vrijwilligers van 'Stompwatch'.

Aanleiding voor de campagne waren de ongeregeldheden tijdens de vorige jaarwisseling. De gemeente, Adviesraad Stompwijk, Asafoetida, Dorpshuis, Gouden Leeuw, politie en brandweer hebben nu samen heldere afspraken gemaakt voor een gezellige en vooral veilige oud- en nieuwviering in Stompwijk. Het resultaat is een pakket maatregelen waarin alle betrokken partijen zich kunnen vinden.

Zo is er bij het Dorpshuis ruimte voor een vreugdevuur boven de Stompwijkse Vaart en in de kelder van het Dorpshuis houdt jongerensociëteit ´De Limit´ een oudejaarsfeest.
Bij wijze van experiment verleent de gemeente ontheffing voor het sluitingsuur van De Limit tot 05.30 uur. Vanaf 04.15 uur geldt het gesloten-deurprincipe en worden geen bezoekers meer binnengelaten. Het Dorpshuis zelf sluit om 04.00 uur; het gesloten deurprincipe geldt vanaf 03.30 uur. In de Gouden Leeuw eindigt het feest ook om 04.00 uur; hier worden na 02.00 uur geen bezoekers meer toegelaten. Vrijwilligers van ´Stompwatch´ houden na afloop een oogje in het zeil.
Provincie:
Tag(s):