donderdag, 19. januari 2006 - 14:07

Stoplicht!

Amstelveen

Het gaat steeds beter op de weg. Er worden minder verkeersovertredingen begaan en er vallen minder verkeersslachtoffers. Het Openbaar Ministerie heeft haar regels dit jaar aangescherpt, voorbeeld is de verhoging van de boete van door rood rijden (90 euro) dat één van de speerpunten is geworden van het Bureau Verkeershandhaving. Wie door het rode licht rijdt, brengt zichzelf en anderen in gevaar.

Zo is de kans dat een voetganger bij een botsing overlijdt, als een auto die 50 km/h rijdt even snel een rood licht meepikt, ongeveer 45 procent. In Amstelveen was deze man in zijn scootmobiel zich schijnbaar nog niet bewust van alle nieuwe regels en zijn eigen en andermans veiligheid.

Met maximale snelheid pakte de man een rood stoplicht op een weggedeelte waar hij met zijn elektrisch aangedreven wagentje geheel niet mag komen i.v.m de verkeersveiligheid. Een automobilist, die groen licht had, moest in de remmen en wees de man met zijn vinger naar het stoplicht. Maar de man pakte ook het volgende rode stoplicht braaf rood, waarna hij zijn weg vervolgde.
Provincie:
Tag(s):