woensdag, 1. november 2006 - 10:24

Storm bezorgt brandweer drukke nacht en ochtend

Regio

De zware storm die vanochtend over Noord Nederland trok, heeft ook in de provincie Groningen veel schade aangericht. De Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen is overspoeld met meldingen van stormschade. De meldingen liepen uiteen van omgewaaide bomen en de dreiging daarvan tot schade aan gevels en daken. In totaal zijn tussen 01.00 uur vannacht en 08.00 uur vanmorgen bij de brandweercentralisten rond de 300 telefoontjes over de storm binnengekomen.

Alle brandweerkorpsen in de provincie Groningen hebben hun handen vol gehad aan het herstellen en het voorkomen van de stormschade. Aan de Padangstraat in Groningen ontstond rond 01.00 uur al een gevaarlijke situatie door afwaaiende dakpannen. Tussen 05.00 en 07.00 was het topdrukte op de meldkamer en waren er continu tussen de 14 en 18 brandweerkorpsen ingezet.

Op verschillende plaatsen in de provincie moest de brandweer bomen verwijderen die op woningen dreigden te vallen en ook vielen her en der bomen en zware takken op auto's. In de omgeving van Oudeschip en Uithuizermeden viel de stroom uit. Essent heeft de storing inmiddels verholpen. In de provincie zijn veel wegen tijdelijk afgesloten geweest door omgevallen bomen.

In de ochtenduren zijn nog verschillende meldingen van stormschade binnengekomen. Ook toen ging het hoofdzakelijk om omgewaaide bomen, schade aan gebouwen en auto’s.

In totaal is de brandweer 83 keer uitgerukt om hulp te verlenen.

Op de N363 kreeg een automobilist een boom dwars door voorruit en raakte daarbij gewond aan zijn hand. Voor zover bekend is in onze provincie verder niemand gewond geraakt door de storm.
Provincie:
Tag(s):