woensdag, 1. november 2006 - 19:33

Storm raast over Drenthe

Regio

Politie, brandweer en de gemeenten in Drenthe hebben afgelopen nacht redelijk wat werk gehad aan de najaarsstorm die over het land trok. Na 04:00 uur kwamen de eerste meldingen van afgevallen takken en omgevallen bomen binnen bij de politie. Vanaf 05:15 uur kreeg de meldkamer verschillende meldingen van mensen die onderweg waren en niet verder konden of gehinderd werden.

De meeste meldingen kwamen uit het noorden en midden van de provincie. Waaronder een boom die op het spoor terecht kwam en hierdoor het treinverkeer stremde. De brandweer en de gemeenten hebben in totaal zo'n 30 bomen van de weg moeten halen. In Peize vlogen enkele dakplaten over de weg.

In het zuidwesten en zuidoosten van de provincie kreeg de politie minder meldingen binnen. Hier moesten ongeveer vijf bomen worden verwijderd. In Hoogeveen viel een boom op een auto en in Emmen viel een boom tegen een woning.

Nergens hoefden wegen langdurig te worden afgesloten, wel onder vond het verkeer hinder van tijdelijke afsluitingen als gevolg van opruimingswerkzaamheden. In de loop van woensdag nam het aantal meldingen af.
Provincie:
Tag(s):