woensdag, 10. mei 2006 - 15:21

Straat ontruimd voor nepbom

Breda

De politie heeft woensdagmorgen de Cartier van Disselstraat in Breda uit voorzorg ontruimd, na het aantreffen van een verdacht pakketje. Rond 08.aan uur werd door een voorbijganger bij de afdeling teleservice telefonisch gemeld dat er een verdacht pakketje was aangetroffen op het trottoir van de Cartier van Disselstraat. Enkele minuten later was de eerste politie-eenheid ter plaatse, die daarop direct de hulp inriep van een bomverkenner van de politieregio Midden en West-Brabant.

Na een eerste inspectie nam de verkenner geen enkel risico. Omdat het pakketje enkele verdachte uiterlijke kenmerken vertoonde werd de directe omgeving, waaronder een bedrijf en 20 woningen, ontruimd. Er moesten 15 mensen verplicht uit hun woning vertrekken en zijn naar hun werk of familie gegaan. Van de opvangruimte in het gemeenschapshuis aan de Viandenlaan is geen gebruikgemaakt.

Het Explosieve Opruimings Commando, die om 10.15 uur arriveerde, heeft het verdachte pakketje onderzocht en daarbij o.a een rontgenfoto gemaakt. Uit het onderzoek bleek dat het om een namaakbom ging. De politie stelt een onderzoek in en heeft het pakketje meegenomen voor sporenonderzoek. Om 10.50 uur is de omgeving door de politie vrijgegeven en kregen bewoners en bedrijfspersoneel weer toegang tot de straat. Uit voorzorg waren brandweer en GGD ter plaatse.
Provincie:
Tag(s):