dinsdag, 31. oktober 2006 - 9:57

Straatnamen bedrijvenpark Leeksterveld bekend

Leek

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de straatnaamgeving voor het nieuwe bedrijvenpark Leeksterveld vastgesteld. De straten krijgen namen met een historisch karakter. De keuze voor de onderstaande namen is na overleg en suggesties van de heer Homan van de Historische Kring Leek en de heer Holwerda, een oud veehouder uit het gebied tot stand gekomen.

Dit jaar nog start de aanleg van het nieuwe bedrijvenpark ten noorden van de A7, de eerste bedrijven zullen zich er in het voorjaar van 2007 kunnen gaan vestigen.

Hieronder de staatnaam en de verklaring:

- Lage Traan: Naam van de voormalige boerderij van de familie Holwerda. Het gebied is bewoond sinds 1420 (uitgezocht door archeologen)

- De Hoogte: Verwijst naar hoger gelegen gebied, ten westen van de voormalige boerderij van de familie Holwerda, parallel aan de A7

- Traan: Verwijst naar (voormalige) boerderijen in het gebied.

- Lange Akkers: Verwijst naar perceel in het gebied Kooikamp Verwijst naar een stuk land waar zich in het verleden een dobbe met eendekooi bevond

- Hoge Traan: Verwijst naar de voormalige boerderij van de familie Doeksen (voorheen Sikkema). De naam De Traen komt al in de 16e en 17e eeuw voor als naam van een landerij of gehucht. Het noordelijk deel werd de Hoge Traen genoemd.

- Vossenkamp: Naam van perceel waar vroeger veel vossen kwamen Potklei Hier zit veel potklei dicht onder de oppervlakte
Provincie:
Tag(s):