donderdag, 5. oktober 2006 - 10:34

Straatraces Almere Poort aan banden gelegd

Almere

Politie Flevoland heeft afgelopen zondag het houden van straatraces in het gebied Almere Poort voorkomen nadat de burgemeester van Almere een besluit op grond van de Gemeentewet heeft afgekondigd.

De politie constateerde eerder een toenemend aantal deelnemers aan straatraces op de nieuw aangelegde wegen in het bouwgebied. Almere Poort is inmiddels in ontwikkeling en het is een openbaar gebied waar reeds bewoners en toekomstige bewoners gebruik maken van de openbare weg.

Omdat straatracen gevaarlijk is of gevaar kan opleveren en omdat dit een georganiseerde vorm heeft aangenomen is in overleg met de gemeente Almere het besluit afgekondigd. Het besluit is gericht op het voorkomen en tegengaan van dergelijke wedstrijden.

Op zondag 1 oktober heeft de politie in samenwerking met de gemeente en Rijkswaterstaat het gebied voor een groot deel afgesloten. Een grote groep van deelnemers en toeschouwers kon daarom onverrichter zake weer vertrekken. De politie heeft twee personen aangehouden en drie bromfietsen inbeslag genomen.

Twee bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt nadat ze met de videosurveillanceauto werden betrapt op snelheidsoverschrijdingen. Er zijn elf bekeuringen uitgedeeld voor verschillende overtredingen.

Op zondag 8 oktober is in het gebied opnieuw een besluit van de burgemeester van Almere van kracht, gericht op het voorkomen en tegengaan van straatraces. De politie zal dit besluit handhaven met inzet van personeel, opvallende en onopvallende voertuigen en fysieke barrières.
Provincie:
Tag(s):