donderdag, 23. februari 2006 - 9:22

Straatroof door gebroken ketting

Leeuwarden

Donderdag vond om 01.45 uur een straatroof plaats aan de Huizumerlaan. Een 16-jarige Leeuwarder fietste samen met twee meisjes naar huis. Op de Schrans haalden ze twee nog onbekende jongens in. De jongens fietsten achter het trio aan, vroegen om E 20, - en pakten de Leeuwarder bij zijn arm. Het slachtoffer maande zijn vriendinnen om weg te fietsen en wilde zelf ook flink doortrappen. Omdat zijn fietsketting brak kwam hij tot stilstand waarna hij geen kant meer op kon. Vervolgens moest hij zijn geld, paspoort, gsm en sleutels af geven aan de twee verdachten.

Het signalement van de twee verdachten is als volgt.
De eerste verdachte is een blanke man, 18 - 21 jaar, 1.85 - 1.95 m lang, blond kort stekeltjeshaar en blauwe ogen, mager postuur. Hij droeg een zwart katoenen jack (heuplengte), een donkere broek en sprak plat Liwwarders. Hij reed op een donkerbruine fiets met rubber snelbinders.
De tweede verdachte is een blanke man, 19 - 21 jaar, 1.80 - 1.95 m. lang, donkerblond kort stekeltjeshaar, normaal postuur. Hij droeg een lichte spijkerbroek en sprak eveneens plat Liwwarders. Ook hij reed op een donkere fiets.
De politie stelt een onderzoek in maar wil ook graag in gesprek komen met getuigen of personen die aanknopingspunten kunnen melden over de verdachten. Men wordt gevraagd om via 0900 - 8844 contact op te nemen met politie Fryslân.
Provincie:
Tag(s):