donderdag, 7. september 2006 - 14:50

Stremming weg- en treinverkeer bij spoorwegviaduct

Van vrijdag 22 september 20.00 uur tot maandag 25 september 12.00 uur is de N254 ter hoogte van het spoorwegviaduct bij 's-Heer Arendskerke in beide richtingen afgesloten voor al het wegverkeer. Ook is er van zaterdag 23 september 02.00 uur tot maandag 25 september 05.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Goes en Middelburg v.v.


De stremmingen zijn noodzakelijk vanwege de bouw van een nieuw spoorwegviaduct in de N254. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met ProRail.

Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid over de A58 en de A256. Fietsers en bromfietsers worden omgeleid via de Wissekerkseweg. De omleidingroutes worden met borden aangegeven.

Voor het vervoer van treinreizigers tussen de stations van Goes, Arnemuiden en Middelburg v.v. worden door NS pendelbussen ingezet. Tussen Middelburg en Vlissingen v.v. rijden wel treinen.

Tijdens de stremming wordt het bestaande spoorwegviaduct gesloopt en de eerste fase van het nieuwe viaduct klaar gemaakt voor gebruik door het verkeer. Langs de spoorlijn worden een aantal nieuwe portalen voor de bovenleiding geplaatst.

Vanaf maandag 25 september 12.00 uur kan het auto- en fietsverkeer op de N254 weer bij toerbeurt over de eerste fase van het nieuwe viaduct rijden. Om dit in goede banen te leiden staan er aan weerskanten van het viaduct verkeerslichten. De aannemer gaat dan aan de slag met de bouw van de tweede fase van het nieuwe viaduct.

De provincie en ProRail verwachten dat de werkzaamheden in december afgerond zijn. De opening van het nieuwe viaduct is op 20 december 2006 gepland.
Provincie:
Tag(s):