donderdag, 4. mei 2006 - 11:57

Streng optreden politie tijdens treffen Ajax-PSV

Rotterdam

De politie van Rotterdam-Rijmond kondigt vandaag aan streng te zullen optreden tegen supporters die aanstaande zondag voor, tijdens of na de voetbaltreffer Ajax-PSV de openbare verstoren.

In het stadion Feijenoord wordt zondagavond de GATORADE-CUP FINALE gespeeld tussen Ajax en PSV. De verwachting is dat de wedstrijd, die om 18.00 uur begint, door ongeveer dertigduizend mensen zal worden bezocht. Uit Amsterdam zijn zo'n 11.000 supporters in 8 treinen en 80 autobussen aangemeld; uit Eindhoven ongeveer 6000 voetballiefhebbers, met circa 130 bussen en 200 personenauto's.

Er zal door de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland, Brabant Zuid-Oost en Korps Landelijke Politie Diensten nauw worden samengewerkt aldus een woordvoerder. Het belangrijkste uitgangspunt van de gemeente Rotterdam en de politie Rotterdam-Rijnmond is te zorgen voor een rustig en sportief verloop van de finaledag.

Verstoring van de openbare orde wordt niet geaccepteerd en leidt tot repressieve reacties met een eventueel justitieel vervolg. Gedragingen van supporters worden nauwlettend gevolgd en er zal streng worden opgetreden tegen iedereen die zich misdraagt.

De supporters uit Amsterdam en Eindhoven zullen in de loop van de middag in Rotterdam-Zuid aankomen en richting stadion worden gedirigeerd. In het stadion Feijenoord is er sprake van supportersscheiding en wordt door de clubs en de K.N.V.B. gezorgd voor amusement.

Het gebruik van alcohol in het op grond van de APV aangewezen gebied en het meevoeren of voorhanden hebben van open verpakkingen of grote hoeveelheden alcoholhoudende drank is verboden. Ook het openlijke gebruik en de handel in drugs is verboden en leidt tot aanhoudingen.
Provincie:
Tag(s):