donderdag, 23. november 2006 - 8:50

Strenge controle op huisvuiltoerisme

Groningen

De Groninger Milieudienst controleert streng op huisvuilzakken die worden bijgeplaatst bij ondergrondse afvalcontainers in de stad. De afgelopen maanden zijn extra controles al uitgevoerd in enkele wijken en binnenkort komen er meer aan de beurt. De straf voor mensen die gesnapt worden voor het achterlaten van hun afval is niet mals en lik…#039;op…#039;stuk: een boete van 50 euro.

De bijgeplaatste zakken worden meegenomen en gecontroleerd. Op die manier wil de Milieudienst achterhalen wie de zak heeft achtergelaten. In de Oosterparkwijk en Indische Buurt was het aantal klachten de afgelopen maanden hoog. Daarop werd actie ondernomen. Er werd geflyerd en vervolgens gecontroleerd.

Woordvoerder Rolinda Ferwerda van de Milieudienst zegt dat de dienst deze telefoontjes graag ontvangt. "We merken wel eens dat mensen het vervelend vinden ons te bellen. Wij zijn er juist blij mee. Het geeft ons de kans actie te ondernemen, de zakken weg te halen en te controleren of er iets mis is met het systeem."
Provincie:
Tag(s):