donderdag, 6. juli 2006 - 9:27

Strippende schilderijen

Maastricht

Bijna alle schilderijen op de afdeling oude kunst vertellen wel een verhaal. Is het niet hoe Eva Adam verleidt dan gaat het wel over het leven van Jezus of een andere Heilige. Maar wat gebeurt er als het verhaal een ietwat andere wending krijgt? Wat als er ineens tekstballonnetjes boven de hoofden verschijnen? En het kindje Jezus bijvoorbeeld een vieze luier blijkt te hebben?

Samen met de bekende illustrator Marco Jeurissen veranderen kinderen in een workshop de schilderijen van de afdeling oude kunst in een soort stripverhaal.

De kinderen krijgen eerst een rondleiding in het Bonnefantenmuseum. Daar krijgen ze uitleg over wat er op de schilderijen te zien is. Vervolgens worden ze naar een multifunctionele ruimte gebracht waar ze een aantal van de schilderen mogen gaan natekenen aan de hand van voorbeelden.

Dit nateken mag geheel in eigen stijl. Blikopnieuws nam woensdag eens in kijkje binnen het museum en zag hoe een meisje een schilderij natekende met de afbeeldingen van Adam en Eva. Ze vond het maar niks, die twee in hun blootje en besloot ze aan te kleden.

De workshop Strippende schilderijen is nog tot en met 7 juli. daarna gaat deze in de herhaling van 1 t/m 4 augustus.

Meer informatie over workshops in het Bonnefantenmuseum kunt u vinden op www.bonnefanten.nl
Provincie:
Tag(s):