zondag, 24. september 2006 - 13:07

Striptekenmarathon in Stripmuseum

Groningen

Het Nederlands Stripmuseum Groningen organiseert op zaterdag 7 oktober een bijzondere uitdaging voor fervente (amateur) striptekenaars. Tekenliefhebbers van alle leeftijden kunnen zich opgeven om deel te nemen aan een 24 uur durende striptekenmarathon. De striptekenmarathon start op zaterdagochtend 7 oktober om 11.00 uur en eindigt een dag later (zondag 8 oktober) om 11.00 uur. Het Nederlands Stripmuseum Groningen stelt ruimte beschikbaar.

Het evenement sluit aan op het wereldevenement ‘24 Hour Comics'. Het is tijdens de marathon de bedoeling om in 24 uur een strip van 24 pagina's te maken.

Albert Kraai, vestigingsmanager van Het Nederlands Stripmuseum Groningen: "Deelnemers mogen tussendoor best een paar uurtjes slapen, mits zij aan het eind van de marathon 24 pagina's hebben getekend. Het is bijna onmogelijk om dit in gebruikelijke stijl van striptekenen te doen en dat is precies één van de redenen om dit evenement te houden'

'Het is een mooie manier om los te komen van vaste maniertjes en een gelegenheid om met een frisse blik naar het werk te kijken. Het is dan ook niet de bedoeling dingen voor te bereiden, voorschetsen te maken of een scenario te bedenken', zegt Kraai.
Provincie:
Tag(s):