maandag, 9. oktober 2006 - 14:48

'Strooiproef' in Flevoland

Lelystad

Als voorbereiding op het komende winterseizoen gaan de gladheidbestrijders van de gemeente Lelystad en Flevocollect deze week hun route in volle bepakking afleggen. Wie maandag- en dinsdagavond strooiwagens met zwaailicht ziet langs komen, hoeft niet te schrikken. Er is nog geen sprake van ijzel en gladheid, maar van een test van de strooiroutes en -wagens.

Maandag en dinsdag 9 en 10 oktober vanaf ca 17.30 uur vertrekken in totaal 8 a 9 wagens vanaf de Schroefstraat en verspreiden zich over de stad om ieder hun eigen strooiroute te testen. Er wordt gekeken of alle apparatuur werkt en of alle routes berijdbaar zijn.

Alle knelpunten worden tijdens de rit genoteerd, zodat deze kunnen worden opgelost voordat het slechte weer toeslaat. Na de proefrit is het team van de gladheidbestrijding helemaal klaar voor zijn wintertaak.

Een overzicht van de strooiroutes ligt vanaf half oktober ook ter inzage bij de wijkposten en de infobalie van het stadhuis. U kunt daar ook terecht voor de folder gladheidbestrijding. Vanaf half oktober zijn bij de wijkposten ook zakken strooizout beschikbaar. Zo kunnen bewoners zelf de gladheid bij hun voordeur bestrijden
Provincie:
Tag(s):