woensdag, 24. mei 2006 - 13:02

Student Hogeschool Zuyd wint auto uit Talpa-serie

Maastricht

Peugeot Nederland en Talpa TV hebben een Peugeot 107 uitgereikt aan de winnaar van de aan de tv-serie Lotte gekoppelde designwedstrijd, de 23-jarige Maurice Weerts uit Maastricht, student aan de opleiding Communications & Multimediadesign. Hij ontving de sleutels uit handen van Jérôme Gautier, Directeur Marketing van Peugeot Nederland.

De Peugeot 107 speelt een rol in de populaire serie Lotte, waaromheen Talpa en Peugeot Nederland een grootse crossmediale campagne organiseerden.

Speciaal voor deze campagne werd een website gecreëerd, waar deelnemers aan de designwedstrijd de opvallende gele Peugeot 107 uit de tv-serie Lotte konden voorzien van een originele bestickering. Na een overweldigend aantal van 60.000 bezoekers in zes weken, stuurden 25.000 deelnemers hun design voor de Peugeot 107 in. De wedstrijdjury maakte een shortlist van veertig ontwerpen en koos voor het Kiss-ontwerp van Maurice Weerts.

Maurice: "Ik ben een liefhebber van Peugeot en rijd nu een 306. Mijn vriendin, die een enthousiast Lotte-kijkster is, wees me op de wedstrijd. De ogen van de 107 deden me denken aan de ogen van de popgroep Kiss. Daarop heb ik mijn ontwerp gebaseerd. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik zou winnen. Wie wint er nou een auto?"

Jérôme Gautier roemt het design van Maurice. "Het benadrukt de sterke waarden van de Peugeot 107; het respecteert het karakter, maar laat de designkenmerken van de auto tegelijkertijd nóg opvallender naar voren komen."
Provincie:
Tag(s):