vrijdag, 21. april 2006 - 11:55

Student wint Rooseveltreis naar Amerika

Middelburg

Op 21 april hebben de Amerikanistiekstudenten Agustin Mackinlay, Suzanne Brinkman en Anna Woltz de Theodore Roosevelt American History Awards ontvangen. De prijzen werden in het Roosevelt Study Center in Middelburg uitgereikt. Agustin Mackinlay (Universiteit van Amsterdam) kreeg de eerste prijs voor zijn scriptie over ‘Charles de Gaulle and the Deconstruction of the Dollar’.

De eerste prijs bestaat uit een reis naar Amerika, die voert langs de geboortehuizen van Theodore en Franklin Roosevelt en de presidentiële bibliotheek in Hyde Park.
De tweede prijs, een oorkonde en € 250, was voor Suzanne Brinkman van de Vrije Universiteit Amsterdam voor haar studie ‘Books Are Weapons in the War of Ideas: Propaganda in the Armed Services Edition (1943-1947)’.
Anna Woltz (Universiteit Leiden) ontving € 125 als derde prijs voor haar scriptie met de titel ‘“There Are Things Worse than Death!� Zwart-blanke seksuele relaties in het Zuiden van de Verenigde Staten tot 1940’.

De Theodore Roosevelt American History Awards verwijzen naar Theodore Roosevelt, die niet alleen de 26e president van de Verenigde Staten van Amerika was, maar ook een verdienstelijk historicus. De jaarlijkse prijs wordt ter beschikking gesteld door de Theodore Roosevelt Association in New York en heeft tot doel de bestudering van de Amerikaanse geschiedenis en het gebruik van de unieke boeken- en bronnencollecties van het Roosevelt Study Center te bevorderen.

Sinds 1987 dragen de Nederlandse universiteiten met een Amerikanistiekprogramma jaarlijks hun twee beste doctoraal-scripties over een Amerikaans historisch onderwerp voor aan een deskundige jury. Deze beloont de beste drie met een prijs. Dit jaar waren negen doctoraalscripties voor de prijs voorgedragen.

De uitreiking van de prijzen is een van de activiteiten van het Roosevelt Study Center. Dit Middelburgse instituut beschikt over een grote collectie bronnenmateriaal over de Amerikaanse geschiedenis van de twintigste eeuw en organiseert elk jaar een aantal internationale conferenties over de Amerikaanse historie en Europees-Amerikaanse betrekkingen.
Provincie:
Tag(s):