woensdag, 23. augustus 2006 - 15:08

Studentengrap loopt uit de hand

De politie is zaterdagnacht een onderzoek gestart na een melding van bedreiging. Het onderzoek is inmiddels afgerond. De melding zeer is serieus opgepakt door de politie omdat er in eerste instantie sprake was van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Al snel bleek dat studenten buiten hun boekje waren gegaan.

Bij de politie hebben vier jongens van 15 en 16 jaar uit Glimmen en Yde zaterdagavond melding gedaan van bedreiging. De vier waren samen met nog enkele anderen bij een vennetje aan het nachtvissen, toen twee mannen uit de bosjes kwamen met een paintballpistool. De mannen hebben zich zo opgesteld dat de jongens zich bedreigd voelden en het voorval meldden bij de politie.

In de loop van de nacht hebben twee stundenten van 18 en 22 jaar zichzelf gemeld bij de politie. Zij waren die avond aanwezig bij een kennismakingsfeest van hun opleiding. De twee verklaarden dat zij in de veronderstelling waren dat alleen studenten op het terrein aanwezig waren en geen derden. De twee hadden absoluut niet de bedoeling om iemand met een wapen te bedreigen, zij wilden de avond voor aspirant-studenten wat spannender maken. De twee hebben op eigen initiatief gehandeld.

Door de vier jongens is alleen melding gedaan, zij hebben geen aangifte gedaan na de uitleg van de beide studenten.

Door de politie is een paintballpistool in beslag genomen. In het kader van de wet wapens en munitie is het verboden om een paintballpistool in de openbare ruimte bij je te hebben. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor dit feit en zal dit naar justitie sturen voor verdere beoordeling.
Provincie:
Tag(s):