dinsdag, 15. augustus 2006 - 19:48

Studentes overhandigen opbrengst sponsoractie

Amersfoort

Twee studentes van de Hogeschool Utrecht in Amersfoort hebben het geld dat was ingezameld met een sponsoractie symbolisch overhandigd aan een bibliotheek in een sloppenwijk van het Argentijnse San Fernando.

In april van dit jaar fietsten ruim honderd deelnemers van Hilversum naar Nijmegen om geld in te zamelen. Onder hen studenten van de HU Amersfoort en Hilversumse politici en politieagenten. Het sponsorproject maakte deel uit van de Stichting Ombú die zich inzet voor Argentijnen met een sterk sociaal economische achterstand. Marco van Stralen is voorzitter van de stichting en tevens docent aan de HU Amersfoort. Samen met Marie Louise de Groot en Lieke Bos reisde hij in augustus af naar de Argentijnse sloppenwijken.

De bibliotheek in San Fernando dreigde failliet te gaan. Door de sponsoractie kan de bibliotheek nog minstens drie jaar lang geopend blijven. Behalve dat er wekelijkse 140 kinderen boeken komen lenen, worden er plaatselijke bewoners opgeleid.

Lieke Bos en Marie Louise de Groot zijn blij met de besteding van het geld. "Ik ben onder de indruk van de armoede waaronder sommige kinderen daar moeten leven. De vernieuwde bibliotheek is eigenlijk een soort veilige thuishaven, waar kinderen lekker kunnen binnenlopen en ruimte voor zichzelf hebben", aldus een opgetogen Lieke.
Provincie:
Tag(s):