vrijdag, 17. november 2006 - 18:44

Stukken beton vallen van gevel parkeergarage

Amsterdam

Vrijdagmiddag is de Amsterdamse brandweer geruime tijd bezig geweest met het weghalen van loszittende stukken beton van de gevel van een parkeergarage aan de Bergmolen. In de loop van de dag waren diverse stukken beton van de parkeergarage naar beneden gevallen waarbij schade aan diverse auto’s is ontstaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De brandweer kwam met twee ladderwagens ter plaatse om de loszittende stukken aan de gevel verder weg te hakken en te verwijderen. Inspecteurs van Bouw- en Woningtoezicht zijn ter plaatse geweest om de schade aan het gebouw te bekijken.

Maandagmorgen zal de woningbouwvereniging, die eigenaar is van de parkeergarage, direct met herstelwerkzaamheden beginnen. Over de oorzaak van het vallende beton is nog niets bekend.

Eerder vandaag kwam in Amsterdam Oost een stuk leisteen van 40 x 40 cm van een balkon naar beneden en sloeg een gat in het trottoir. Ook hier raakte niemand gewond. Volgens een woordvoerder van de gemeente zouden de weersinvloeden het loslaten van het ornament hebben veroorzaakt.
Provincie:
Tag(s):