zaterdag, 9. september 2006 - 21:36

Subaru organiseert bezoek aan WK-rally voor Subaru rijders

Aalsmeer

Begin december wordt van 1 t/m 3 december in Engeland de GB Rally van Wales georganiseerd, de laatste rally dit jaar die meetelt voor het Wereld Rally Kampioenschap. Vorig jaar is Subaru Benelux een traditie begonnen met het organiseren van rallyreizen en de eerste ging naar Wales. In augustus dit jaar vertrok een groep Subaru enthousiastelingen naar de Rally Deutschland, ook meetelend voor het wereldkampioenschap.

Gezien het enorme succes van de eerste twee reizen heeft Subaru Benelux besloten ook de reis naar de Rally van Engeland weer te organiseren voor de echte rallyliefhebbers. Het wordt de derde reis in de reeks.

De Subaru-equipes zullen gezamenlijk afreizen naar Engeland, waar diverse klassementsproeven zullen worden bezocht onder de deskundige leiding van Bob de Jong, bekend van het auto TV-programma De Heilige Koe en tevens veelvuldig rallykampioen van Nederland. Bovendien zullen de deelnemers in ‘the heart of the action’, het rennerskwartier, de lunch gebruiken in de speciale hospitality unit. Bob de Jong: “In Engeland krijgen wij de hulp van enkele ex-rallyrijders, die als gids zullen fungeren, zodat we op de juiste plekken langs de klassementsproeven komen te staan.�

Subaru Benelux streeft ernaar dat de deelnemers aan de rallyreizen voldoende aandacht kunnen krijgen om er een opwindend evenement onder goede begeleiding van te maken. Vandaar dat het aantal deelnemers beperkt is tot 25 teams. Inmiddels is de reis bijna volgeboekt.

Het programma omvat de volgende activiteiten:

Donderdag 30 november
Vertrek vanuit Nederland of België, via Calais naar Wales (overtocht per autotrein Calais- Dover). ’s Avonds eventueel een bezoek aan de ceremoniële start in Cardiff. Overnachting in hotel.

Vrijdag 1 december
Bezoek aan twee of drie klassementsproeven, met onder andere de bekende publieksproef in Walters Arena. De lunch wordt in het rennerskwartier geserveerd tussen de rallydeelnemers. Overnachting in hotel.

Zaterdag 2 december
Bezoek twee klassementsproeven in de bossen van Wales. Onder andere de klassieke proef in het bos van Epynt. ’s Avonds gaat de ploeg naar de publieks-klassementsproef in het Millennium Stadium in Cardiff. Overnachting in hotel.

Zondag 3 december
’s Ochtends de mogelijkheid tot bezoek aan een klassementsproef. Terugreis per autotrein via Dover en Calais.

De kosten voor deze reis bedragen € 375 p.p. uitgaande van twee personen per eigen auto. De reissom is inclusief de overtocht per autotrein, drie hotel overnachtingen, toegangskaarten voor de klassementsproeven, routeboek, begeleiding door Engelse gidsen en bezoek aan het Service Park en het Millennium Stadium. De kosten voor de benzine, de maaltijden en de drankjes zijn voor eigen rekening.

Tot slot de heer Bart van Haaren, Marketing Manager van Subaru Benelux: “Subaru is een automerk dat zich door 4x4-technologie en haar sportieve prestaties duidelijk onderscheidt. De Subaru Impreza heeft de internationale rallywereld veranderd en in vele nationale rallykampioenschappen strijdt Subaru in de voorste gelederen mee. In het WK 2006 vindt Subaru het geluk nog niet op haar weg, maar Petter Solberg heeft wel laten zien dat de nieuwe Impreza WRC zich met de snelsten kan meten. En het Subaru-team is vastbesloten de Rally van Wales naar haar hand te zetten, want de gladde bospaden zijn Subaru op het lijf geschreven.

Voor 2007 hebben we plannen om het rallyreisprogramma uit te breiden. Behalve de rallies in Duitsland en Engeland staan ook reizen naar de WK-evenementen in Mexico en Sardinië in de planning.�

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Subaru-dealer of rechtstreeks bij Subaru Benelux, de heer Ssan Njoo.
Categorie:
Tag(s):