dinsdag, 5. september 2006 - 21:51

Subsidie voor locatietheater Peer GrouP

Wachtum

Het college van B en W van Coevorden heeft besloten 5.000 euro beschikbaar te stellen aan de Stichting Cultureel Zuid Oost Drenthe, voor het mogelijk maken van locatietheater in Wachtum.

De stichting is ongeveer anderhalf jaar geleden benaderd door inwoners van Wachtum met het verzoek om in Wachtum een theatervoorstelling te realiseren.

Samen met de bewonersgroep heeft de Peer GrouP een opzet voor een voorstelling gemaakt met als titel “Wacht FF�. Van 17 tot en met 29 november aanstaande wordt op zeven locaties in het dorp een voorstelling gemaakt.

De Peer GrouP is een locatietheatergezelschap dat grote bekendheid kreeg met hun project in Veenhuizen. Vorig jaar bouwde de groep daar een strokasteel, waar nog steeds voorstellingen worden gehouden.

De voorbereidingen voor de voorstellingen in Wachtum zijn ruim een jaar geleden begonnen met het voeren van gesprekken met oudere inwoners over de historie van het dorp. Bijzonder is dat de inwoners input voor de voorstellen hebben geleverd, en ook de locaties beschikbaar hebben gesteld. Daarbij gaat om schuren, molen, erven etc.

Wekelijks wordt nu een krantje huis aan huis verspreid in Wachtum, dat vooruitloopt op de theatervoorstelling.
Provincie:
Tag(s):