vrijdag, 24. maart 2006 - 16:32

Subsidie voor werkeloze jongeren

Maastricht

In het kader van de Tenderregeling Jeugd en Werk 2005-2006 heeft de Provincie Limburg subsidies toegekend aan twee initiatieven die de kansen van werkloze jongeren (veelal zonder uitkering) vergroten. Het project ‘Junior Team Racing for Maastricht’ ontvangt € 80.000 euro van de Provincie. Daarnaast krijgt het pilot-project ‘Route 4’ € 42.000 euro uit Maastricht.

In het pilot-project ‘Junior Team Racing for Maastricht’ krijgen tenminste 25 werkloze jongeren de kans via scholing naar een werkplek te worden geleid. Het project sluit aan bij de interessewereld van jongeren, het laat hun dromen uitkomen.

Het pilot-project “Route 4� van de stichting Baanwijs richt zich op werkloze gedragsmoeilijke jongeren zonder startkwalificatie en zonder uitkering. Het gaat hierbij om een doelgroep die meer zorg en een andere aanpak nodig heeft dan in de reguliere trajecten wordt geboden. In de periode maart 2006 tot september 2008 zullen minstens 15 trajecten naar school en/of naar werk gerealiseerd worden.
Provincie:
Tag(s):