dinsdag, 4. april 2006 - 21:46

Succesvol weekend Judoschool Blaauw

Uithoorn

Afgelopen zondag deden er voor Judoschool Blaauw 40 judoka’s mee aan wedstrijden verdeeld over twee toernooien. In totaal werden er 9 eerste, 3 tweede en 17 derde plaatsen gewonnen. Bij Tenkaichi waren er in totaal 134 deelnemers van 8 verschillende judoscholen actief. In de ochtend deden er voor de Judoschool Blaauw 12 kinderen mee van de geboortejaren 1999, 2000 en 2001.

Voor de meeste judoka’s van Judoschool Blaauw was het hun eerste judotoernooi. De toeschouwers, waaronder veel opa’s en oma’s, leefde zeer intensief mee met de judoka’s. Het was dan ook erg leuk om deze nog onervaren judoka’s te zien judoën.

Alle judoka’s waren in poules van minimaal vier deelnemers ingedeeld zodat ze in ieder geval drie wedstrijden moesten maken.

Maik Jonker deed het erg goed in de klasse tot 22 kg. Via aanvallend judo wist hij zijn drie wedstrijden overtuigend te winnen waardoor hij ongeslagen kampioen werd. Voor Vincent Pijpers was het zijn tweede judowedstrijd waar hij aan mee deed. Vincent was in vorm en wist al zijn vier wedstrijden met ippon te winnen. Hierdoor mocht Vincent glunderend de daarbij behorende beker in ontvangst nemen. Ivar Nijhof deed mee in de klasse tot 26 kg. Zijn eerste wedstrijd verloor Ivar op een ippon. Zijn tweede en derde wedstrijd gingen een stuk beter. Deze wedstrijden wist hij respectievelijk op een w-ari en een yuko te winnen waardoor hij in zijn eerste toernooi knap tweede werd.

Mooie derde plaatsen waren en voor Michelle de Leede, Micheal van Soest, Martijn Titulaer en Stan van de Woestijne.
Door dit resultaat was de Judoschool Blaauw de beste judoschool in deze klasse en kreeg hiervoor voor een jaar de Tenkaichi wisselbeker in hun bezit.

In de middag deden de oudere judoka’s mee. Jort Udinga wist in zijn poule tweede te worden. In de kruisfinale verloor hij zijn wedstrijd. De wedstrijd om de derde plaats wist Jort te winnen waardoor hij trots zijn beker in ontvangst mocht nemen.

Ook het Fuyiama toernooi was erg succesvol voor de Judoschool Blaauw. Aan dit toernooi deden 221 judoka’s van 14 verschillende judoscholen mee.
Om de judoka’s zoveel mogelijk ervaring op te laten doen werden ze in 49 poules verdeeld zodat er gemiddeld minstens vier wedstrijden gedraaid moesten worden.

Jochem Heinen deed het goed in zijn poule. Zijn eerste wedstrijd was erg spannend maar Jochem wist deze gelijk opgaande partij uiteindelijk te winnen op een ippon. Ook zijn volgende wedstrijden wist hij te winnen waardoor Jochem ongeslagen kampioen werd. Amber Hartgers wist al haar vier wedstrijden te winnen met een Kubi nage en kon bij de prijsuitreiking dan ook glunderend haar prijs in ontvangst nemen. Roy van Leeuwen wist al zijn tegenstanders via goed aanvallend judo te verrassen met een linker heupworp. Na vijf partijen, waarvan vier op ippon gewonnen te hebben, werd Roy eerste in zijn poule.

Kristel Mulder deed mee bij de meisjes in de geboortejaren 1992-1995. Zij moest drie wedstrijden draaien in haar poule. Haar tegenstandsters liet zij niet in hun ritme komen waardoor ze zelf kansen kreeg. Met drie wedstrijden gewonnen op een ippon werd zij eerste in haar poule. Elzemieke Selser kwam in haar eerste wedstrijd in een houdgreep terecht waar ze niet meer uitkwam. In haar volgende wedstrijden wist zij zich te revancheren en kon zij uiteindelijk toch nog tweede te worden.

Tom Siebeler had het moeilijk in zijn eerste wedstrijd. Na de wedstrijdtijd stond het gelijk. Doordat Tom aanvallende was in deze wedstrijd werd hij als winnaar aangewezen.

Ook zijn volgende wedstrijden wist Tom in winst om te zetten. Hierdoor werd ook Tom eerste in zijn poule. Dean Ridgeway wist zijn eerste wedstrijd op ippon te winnen. In zijn tweede wedstrijd stond hij tegen een clubgenoot en deze wedstrijd ging gelijk op maar Dean wist aan het eind van de partij te scoren via een beenworp waarvoor hij een koka kreeg. Om de eerste en tweede plaat ging de wedstrijd gelijk op en stond de stand gelijk na de wedstrijdtijd.

Gelukkig voor Dean wees de scheidsrechter hem aan als winnaar en kon Dean trots zijn beker in ontvangst nemen voor de eerste plaats. Er was ook een poule met alleen maar judoka’s van Judoschool Blaauw. In deze poule wist Stefano Jansen al zijn wedstrijden te winnen en werd Daan Voskamp tweede. Alle overige 16 deelnemers hebben zeer goed hun best gedaan en mochten bij de prijsuitreiking hun beker voor de derde plaats in ontvangst nemen. Jelle van den Berg kwam in de categorie 26 kg op een derde plaats.

Al met al was het een zeer succesvolle judodag voor Judoschool Blaauw.
Categorie:
Tag(s):