zondag, 7. mei 2006 - 14:25

Succesvolle actie tegen overlast Marktplein

Winschoten

De politie heeft zaterdagnacht met medewekers van de gemeente Winschoten en de douane diverse controles gehouden in de omgeving van het Marktplein. De politie, gemeente en douane hielden zowel verkeers-, horeca- als overlastcontroles. De controles werden uitgevoerd door ruim veertig medewerkers van de betrokken instanties.

De politie heeft acht personen aangehouden. Een 23-jarige man uit Winschoten werd aangehouden vanwege het bezit van harddrugs. De drugs (0,5 gram) werd in beslaggenomen en na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Ook werden vier jongens (16- en 17-jarige uit Oude Pekela, een 17-jarige uit Nieuwe Pekela en een 20-jarige uit Aalten) op de Stationsweg aangehouden voor vernieling. Een getuige zag dat de vier met een fiets sleepten en hekken omver gooiden. Ze werden ingerekend en na verhoor mochten ze het politiebureau weer verlaten.

Een 30-jarige man uit Oostwold en een 34-jarige man uit Erica werden op het Marktplein aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij hadden onenigheid met een 16-jarige jongen uit Winschoten. Deze liep met een fiets boven zijn hoofd op de mannen af. Hierop werd hij naar de grond gewerkt en kreeg diverde klappen en trappen. Dit alles werd gezien door agenten en de twee werden ingerekend. Na verhoor mochten zij het bureau weer verlaten. Tenslotte werd een 37-jarige man uit Winschoten aangehouden voor het illegaal taxirijden.

Alle betrokken instanties hebben de controles als positief ervaren. Ook het uitgaanspubliek was te spreken over de controles.
Provincie:
Tag(s):