maandag, 26. juni 2006 - 11:39

Succesvolle afsluiting streetdance Gerritsen

Delfzijl

Vele ouders, opa’s en oma’s konden zondagmiddag genieten van het Dance Event onder leiding van Kim Darcey en georganiseerd door Dansschool Gerritsen. Bijna honderd kinderen en een twintigtal volwassenen toonden hun danskunsten in een afgeladen Molenberg. De toeschouwers genoten van streetdance, ballet, en zelfs buikdansen. Musicaldance is nieuw bij de dansschool. Tijdens de show stond de musical Annie centraal.

Een kleine weesje moest de vloer schrobben, daartoe aangezet door een dronken Miss Hanigan. Hoogtepunt was het circusnummer. Tijgers, kleine olifantjes, clowns en acrobaten vertoonden hun kunsten onder leiding van een echte spreekstalmeester. De kleine olifantjes zorgen voor veel vertedering.

De sfeer verplaatste zich vervolgens van de jolige circustent naar een rokerige nachtclub. Jonge meiden voerden een sexy nummer op in zilveren jacquet, compleet met vlinderdas en netkousen. De show eindigde met een spectaculaire dans op een ‘kerkhof’. Tweeënvijftig zombies, spoken en skeletten dansten op griezelige muziek van Michale Jacksons Thriller. Veel rook en manshoge grafzerken verhoogden de sfeer.

Buiten de zelfgemaakte decors, waren het de strakke choreografieën, kostuums en grime die veel bewondering oogsten.
Het is de derde keer dat Dansschool Gerritsen uit Delfzijl groots uitpakt. Elke keer wordt de lat hoger gelegd waardoor deze show een echte dance event is geworden.
Provincie:
Tag(s):