dinsdag, 17. oktober 2006 - 11:48

Sucesvolle bromfietscontrole

Groningen

De politie heeft maandagmiddag- en avond op de Ulgersmaweg en de Nieuwe Boteringestraat een brom- en snorfietscontrole gehouden. De politie controleerde in totaal bijna honderd brom- en snorfietsen. De politie deelde 74 bekeuringen uit en nam drie bromfietsen in beslag.

De meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor: te hoog vermogen (28x), geen bromfietscertificaat (8x), geen helm (6x) en defecte remmen (5x). Een 33-jarige Stadjer was het niet eens met de controle. Hij negeerde daarom het stopteken van een motorrijder. De bromfietser werd desondanks aan de kant gezet en aan een controle onderworpen. Zijn bromfiets bleek te veel vermogen te hebben. Deze constatering zorgde voor veel weerstand bij de verdachte. Hij verloor hierop zijn zelfbeheersing verloor door enkele dreigementen en beledigingen te uiten naar de agenten. De man werd vervolgens ingerekend. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Ten slotte bleek een 37-jarige bromfietser uit de stad onder invloed te rijden. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,25 promille alcohol in het bloed had. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie is tevreden over het verloop van de controle.
Provincie:
Tag(s):