zondag, 15. januari 2006 - 16:49

Supporters slaags op markt

Almelo

Op zaterdag 14 januari omstreeks 18.00 raakten Heracles- en AZ supporters op het Marktplein slaags met elkaar. Deze situatie deed zich voor tijdens de sluiting van de markt en juist op het moment dat de marktkoopmannen bezig waren hun kramen op te ruimen.

Een groep van circa 15 AZ supporters is onderweg naar een café aan het Marktplein als zij daar een groep Heracles supporters treft die, deels op straat, deels in een andere uitgaansgelegenheid staan. De twee groepen zoeken elkaar op, hetgeen uitmondt in een confrontatie midden tussen de marktkramen op het Marktplein.
Er wordt met ijzeren schragen en houten palen geslagen waarbij ook een vrachtwagen van een koopman wordt beschadigd.
Een 21 jarige passant uit Vriezenveen wordt met een middeleeuwse ‘goedendag’ (een handvat met ijzeren ketting waaraan een ijzeren bal met punten) om de oren geslagen, met letsel tot gevolg.

Als de politie ter plaatse komt worden twee Vriezenveners en twee Heraclessupporters wegens mishandeling c.q. openlijke geweldpleging aangehouden.
Eén van de Heraclessupporters, een 19 jarige Almeloer, wordt ervan verdacht direct betrokken te zijn bij de mishandeling van de AZ-supporter met een ijzeren paal (afkomstig van een marktkraam) en het beschadigen van de vrachtwagen.

Nadat extra politieversterking arriveerde maakte de groep AZ-supporters zich uit de voeten in de richting van het gemeentehuis. De politie zette de achtervolging in waarna de groep zich in de wijk Westeres verspreidde.
Daar werden twaalf supporter door de politie aangetroffen en meegenomen naar het bureau. Omdat er geen sprake meer was van enig risico, mochten zij op eigen gelegenheid naar het stadion.
Een groep van 15 AZ’ers werd na de wedstrijd per bus naar Deventer vervoerd.

In totaal liepen drie personen verwondingen op.

De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):