dinsdag, 6. juni 2006 - 13:26

Surfplank aangespoeld, zoektocht naar eigenaar

Hoek van Holland

De bemanning van de Hoekse KNRM reddingboot Jeanine Parqui was maandag 5 juni van Rotterdam op weg naar Hoek van Holland. Ter hoogte van Vlaardingen werd er via C 2000 gemeld dat er een surfplank was aangespoeld op het strand van Hoek van Holland. Inmiddels werd de Kustwacht verzocht om tevens de waarnemende reddingstations te alarmeren.

In eerste instantie werd de zoektocht ingetrokken, echter bij het afmeren rond 19.00 uur werd verzocht alsnog te gaan zoeken.

Met warme motoren de Berghaven uit richting zee en om alles te controleren contact gezocht met politie en KNRM reddingstation Ter Heijde die met de wippertruck op onderzoek uitging terwijl de George Dijkstra gereed werd gemaakt voor lancering. De Hoekse redders hebben vanaf de Noorderpier enkele zoekslagen gemaakt richting het Noorden terwijl de wippertruck bemanning op het strand zochten.

Om 19.30 uur kwam via de wippertruck bericht dat de eigenaar met zijn plank was herenigd en het zoeken beëindigd kon worden. Om 20.00 uur waren de Hoekse redders gemeerd in de Berghaven.
Provincie:
Tag(s):