donderdag, 10. augustus 2006 - 10:58

Suzuki SX4

Als antwoord op de vele speculaties over de toekomstplannen van Suzuki in het World Rally Championship (WRC), gaf Nobuhiro ‘Monster’ Tajima, President van Suzuki Sport Co. Ltd. en hoofd van het Suzuki World Rally Team, recent meer duidelijkheid over de intenties en timing van Suzuki met betrekking tot deelname aan het WRC met de Suzuki SX4 WRC-auto.

Op 28 februari onthulde de heer Hiroshi Tsuda, President van Suzuki Motor Corporation, tijdens de Autosalon van Genève op officiële wijze de SX4 Concept WRC-auto. Tevens maakte de heer Tsuda in Genève meer bekend over Suzuki’s intentie om vanaf het seizoen 2008 aan het WRC deel te nemen. Op dat moment was de start van het goed ontvangen en gesteunde ‘nieuwe’ format voor het seizoen 2008 voorzien in augustus 2007.

Op 4 juli 2006 bevestigde de heer Hiroshi Tsuda tijdens de introductie van de Suzuki SX4 op de Japanse thuismarkt en overeenkomstig met het officiële persbericht nogmaals Suzuki’s intentie om met de SX4 World Rally Car deel te nemen aan het World Rally Championship 2008, waarvan de start in augustus 2007 was voorzien.

De volgende dag, op 5 juli 2006, nam de FIA World Motorsport Council in Parijs een besluit over tal van zaken met het oog op de toekomst van het World Rally Championship. Eén van de beslissingen die werden genomen was het verwerpen van het voorheen gesteunde ‘nieuwe’ ‘winterseizoen’ format. Dat zou voor het eerste deel van 2007 resulteren in een korte kalender, gevolgd door het eerste ‘nieuwe’ ‘lange winterseizoen’, waarvan de start volgens het voorstel dat er lag in augustus 2007 stond gepland. In plaats daarvan is men teruggekeerd naar het oorspronkelijke (huidige) format voor een seizoen lopend van januari t/m december.

Met dit besluit van de World Motorsport Council in het achterhoofd heeft Nobuhiro ‘Monster’ Tajima recent bekendgemaakt dat Suzuki zich ten doel heeft gesteld om in januari 2008 aan haar eerste volledige seizoen in het WRC te beginnen.

Daarnaast heeft Suzuki de intentie om gedurende het seizoen 2007 al met de SX4 World Rally Car aan diverse WRC-evenementen deel te nemen, om het nodige test- en ontwikkelingswerk te kunnen uitvoeren. Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren, hangt af van succesvolle toekomstige onderhandelingen met de overkoepelende World Motorsport instantie: de FIA.

Het ontwikkelings- en testwerk met de SX4 World Rally Car wordt ondertussen in samenwerking met Suzuki Motor Corporation voortgezet en gecoördineerd door het hoofdkantoor van Suzuki Sport Co.Ltd. in Japan. Bovendien blijft Suzuki Sport Europe (Engeland) functioneren als basis van het Junior World Rally Team en is het team volledig gefocussed op het behalen van de JWRC 2006 kampioenschaptitel.

Suzuki Sport Europe (Hongarije) blijft het centrum voor Customer Support activiteiten en zal zich focussen op het verder uitbreiden van haar activiteiten in de toekomst.

Suzuki zal op termijn nadere informatie omtrent het WRC-project bekendmaken.
Categorie:
Tag(s):