dinsdag, 21. november 2006 - 15:57

Sylvester Boulevard en kerstmarkt in Valkenburg

Valkenburg

De kerstmarkten in de grotten van Valkenburg zijn bekend in Nederland en ondertussen ook ver daar buiten. Vlak voor de kerstdagen gaan deze kerstmarkten dicht.Tien dagen later begint alweer het volgende evenement in de Gemeentegrot: de Sylvester Boulevard. Van 29 december tot en met 7 januari om precies te zijn.

Om de vele toeristen die rond de jaarwisseling in Valkenburg verblijven iets te kunnen bieden, is de Sylvester Boulevard bedacht. Omdat in deze periode in het jaar mensen verlangen naar licht, sfeer en luxe wordt nu aansluitend bij het Wellnessconcept een eerste stap gezet in de richting van een Sylvester Boulevard waarbij de kerstsfeer niet helemaal wordt vergeten.

De Sylvester Boulevard is een ondergrondse lifestylebeurs met stijlvolle producten, zoals kunst, luxueuze gebruiksvoorwerpen en culinaire producten gericht op Slow Food. Een aantal kunstenaars van de bekende kunst- en ambachtsmarkt Via S. Gregerio Armeno uit Napels zullen ook in de Gemeentegrot aanwezig zijn. Deze Italiaanse markt is een aantal keren eerder deels uit het straatbeeld van Napels verdwenen. Naast New York, Madrid en Tokio is nu het Limburgse Valkenburg aan de beurt.

Begin november is de organisatie van de Sylvester Boulevard samen met burgemeester Constant Nuytens van de gemeente Valkenburg aan de Geul naar Napels vertrokken om contacten te leggen met een aantal kunstenaars van de kunst- en ambachtsmarkt Via S. Gregerio Armeno. Dit heeft geresulteerd in de afspraak dat een aantal van de beste Italiaanse kunstenaars tijdens de Sylvester Boulevard in de Gemeentegrot aanwezig zullen zijn. Waaronder de gebroeders Scuotto en de familie Ferrigno.

De Napolitaanse markt met zijn bekende kunstenaars staat op het punt om toegevoegd te worden aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Ook Slow Food komt uitgebreid aan bod op de Sylvester Boulevard. Slow Food is een onafhankelijke ‘organisatie’ voor iedereen die lekker eten en drinken belangrijk vindt. Slow Food staat onder andere voor: behoud en ontwikkeling van diversiteit aan smaken, biodiversiteit, authentieke productiewijzen, kleinschalige productie. Het bewaren van tradities en eetcultuur in de vorm van seizoensproducten en - gerechten en de sociale functie van eten.

De activiteiten van Slow Food en de Napolitaanse kunst passen zeer goed bij het Wellnessconcept van Valkenburg aan de Geul. Het begrip Wellness krijgt volop de aandacht binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul. Wellness is een trend en Valkenburg speelt hier op in met zijn specifieke kenmerken van kleinschaligheid, natuur, spa en culinaire traditie.

De organisatie van de Sylvester Boulevard rekent op zo’n 25.000 bezoekers.
Provincie:
Tag(s):