woensdag, 1. november 2006 - 12:07

Taakstraf voor dood door schuld ambulance-verpleegkundige

Assen

Rechtbank Assen heeft op 31 oktober 2006 een 57-jarige ambulanceverpleegkundige veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.
De rechtbank acht bewezen dat hij op 1 juni 2005 in Duitsland een bijna tweejarig kind op een verkeerde manier medicatie heeft toegediend. Hij deed dat tijdens ambulancevervoer van het kind naar Hengelo.

Het medicijn moest via een neussonde worden toegediend. Verdachte spoot het medicijn echter in een ader. Het kind overleed aan de gevolgen daarvan.

De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij het middel tijdens de ambulancerit heeft toegediend en ook nog op een onjuiste wijze. Verdachte had als verpleegkundige kunnen of behoren te weten dat iets latere toediening van het middel de gezondheid van het kind niet in gevaar zou brengen.

Verdachte gaat in 2007 met pensioen. De rechtbank zag geen aanleiding verdachte zo kort voor zijn pensionering voorwaardelijk van de uitoefening van zijn beroep te ontzetten. Hij heeft namelijk een onberispelijke staat van dienst van 32 jaar.
Provincie:
Tag(s):