zaterdag, 9. december 2006 - 23:05

Tafeltennisvereniging promoveert naar ere-divisie

Gouden tijden herleven in Klazienaveen.
Ruim vier jaar na het veroveren van de Europa Cup voor landskampioenen door de dames zijn nu de heren van Mannak/DTK (De Treffers'70) gepromoveerd naar de eredivisie. Na het kampioenschap in de 1e divisie was een promotiewedstrijd tegen de kampioen uit de andere poule, Pecos uit Oegstgeest, op neutraal terrein noodzakelijk om te kunnen promoveren naar het Nederlandse tafeltenniswalhalla.
Zo'n 50 supporters waren vanuit Klazienaveen naar Soest meegereisd om hun ploeg tot steun te zijn in deze belangrijke wedstrijd.

Hoewel Song Shanua zijn eerste partij won van jeugdinternational de Smet, werden de twee volgende partijen door Henk Jan Wils en Peter Verwey verloren van Thomas en Juun. Een 1-2 achterstand stelde de ploeg van trainer Jan Vlieg voor een onverwachts probleem.

In een ongelooflijk spannende dubbel wisten Song Shanua en Peter Verwey in een vijf-setter de stand echter weer recht te trekken. Daarna brachten Song en Verwey in de enkel Mannak/DTK op een 4-2 voorsprong, Wils verloor zijn partij tegen Luun maar het waren opnieuw Song (3 winstpartijen) en Verwey (2 winstpartijen) die de Klazienaveense tafeltennistrots op een onoverbrugbare 6-3 voorsprong bracht en kon alles wat Mannak/DTK een warm hart toedroeg zich gaan mengen in het feestgedruis.
Provincie:
Tag(s):