woensdag, 26. april 2006 - 10:35

'Tags Taboe'

Tilburg

'Tags Taboe' is de titel van de campagne tegen graffiti die de gemeente samen met winkeliersvereniging Korvel Vooruit op Koninginnedag start. Een serieuze poging om zowel de spuiters van graffiti als de eigenaren van bekladde panden te wijzen op de verloederende werking van graffiti in het straatbeeld.

Winkeliersvereniging ‘Korvel Vooruit’ is de graffiti goed zat. Zij doen hun best om panden op te knappen en de winkelstraat een mooie uitstraling te geven. De gemeente gaat binnenkort de hele Korvelseweg ontdoen van de graffiti. Daarna wordt elke bekladding gefotografeerd door een vrijwilliger van de winkeliersvereniging.

Kersverse jongerenwethouder Marieke Moorman geeft op de Korvelseweg tijdens Koninginnedag om 11.00 uur het startsein voor deze voorlichtingscampagne. Daar zullen echte graffitikunstenaars de hele dag aan het werk zijn om een bouwmuur van een zogenaamde 'piece' te voorzien. Dit is overigens wel legaal. Graffitikunst op bouwmuren mag mits in overleg met de eigenaar. Verder heeft de gemeente op een aantal plekken in de stad legale plekken aangewezen voor graffiti. Dat is bij het Westerpark, Kruizemuntweg en bij het skatepark aan de Gasthuisring.
Provincie:
Tag(s):