zondag, 12. maart 2006 - 18:51

Taizé in Middelburg

Er gaat de komende tijd in Middelburg veel gebeuren rond Taizé, de religieuze gemeenschap aan wie dit jaar de Freedom Award voor vrijheid van godsdienst is toegekend. In aanloop naar het grote Taizégebed volgend op de Four Freedoms ceremonie op 13 mei zal er op 2 april een Taizégebed zijn in de Petrus en Pauluskerk in Middelburg.

De kerk gaat om 15.45 open en het gebed begint om 16.00 beginnen. In het gebed zullen enkele van de bekende liederen uit Taizé worden gezongen en zal er, net als in Taizé ruimte voor reflectie zijn in een periode van stilte. Ook zal een bijbeltekst worden voorgelezen in verschillende talen. Na het gebed zal er een eenvoudige maaltijd worden aangeboden om na te praten en gewoon samen te zijn.

De werkgroep van het Taizégebed hoopt dat dit gebed mensen gemotiveerd zal kunnen krijgen om mee te gaan met de jongerenreis naar Taizé van eind mei die georganiseerd wordt door Roosevelt Academy student, Laurens Bakker. “Maar het gebed kan ook een veel belangrijker effect hebben op de langere termijn�, zegt Laurens. “Dat effect is hopelijk dat er regelmatige Taizégebeden zullen worden georganiseerd in Middelburg, in ieder geval het Grote Taizégebed op 13 Mei na de uitreiking van de Freedom Awards en ook een op een nog nader te bepalen dag in juni.�

Laurens gaat verder: “met een beetje geluk gaat aan het gebed van 2 april ook een vergadering vooraf van iedereen die op Walcheren actief met Taizé aan de slag wil. Door een dergelijk vergadering kunnen we het Taizégebeuren op Walcheren enigszins structureren. Voor meer informatie over Taize, click op www.taize.fr/nl of neem contact op met Laurens via l.bakker@roac.nl.
Provincie:
Tag(s):