zaterdag, 27. mei 2006 - 0:24

TalentPlus Twente biedt petitie aan in Den Haag

twente

Dinsdag 30 mei bezoekt een delegatie van TalentPlus Twente de Vaste Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer in Den Haag. Zij zullen aan de commissie een petitie over de problematiek van werkzoekende hoger opgeleide 40-plussers overhandigen. Deze groep werkzoekenden heeft vaak een schat aan kennis, kunde en ervaring en is bijzonder gemotiveerd. Toch worden zij bij sollicitaties niet of nauwelijks uitgenodigd door potentiële werkgevers.

Volgens diverse statistieken bestaat het aantal hoger opgeleide werkzoekenden voor 60% uit 40-plussers. Alleen al in de regio Twente zijn dat er meer dan 2.300.
De petitie bevat een groot aantal aanbevelingen voor politiek Den Haag en is tot stand gekomen na een werkbezoek dat 2e
kamerlid en vice-fractievoorzitter van de PvdA Sharon Dijksma aan TalentPlus Twente heeft gebracht.

TalentPlus Twente maakt deel uit van de landelijke stichting TalentPlus en is een initiatief van hoger opgeleide oudere werkzoekenden om weer aan de slag te komen. De stichting wil een Platform creëren waarin oplossingen worden gezocht voor problemen op de arbeidsmarkt. De leden ondersteunen elkaar actief bij het opbouwen van netwerken en het vinden van werk of starten van een eigen bedrijf.

TalentPlus Twente is eind mei 2005 gestart en in deze fase al uitgegroeid tot een succes: 25% van hen heeft in deze periode al werk gevonden of een eigen bedrijf opgezet.

Meer informatie kunt u vinden op de websites www.talentplus-twente.nl en www.talentplus.nl.
Provincie:
Tag(s):