dinsdag, 11. juli 2006 - 16:33

Tampon-verzamelaar actief in Groningen

Groningen

De stad Groningen wordt al sinds een half jaar geteisterd door een man die vuilniszakken openmaakt op zoek naar gebruikte tampons en maandverband. Het gaat om een 40 jarige man uit Groningen die de voorkeur geeft aan tampons of maandverband van jonge vrouwen. Het is niet voor het eerst dat de man dit doet. Enkele jaren geleden was de man ook al actief.

Toen is hij op zijn 'afwijkend gedrag' aangesproken en verzocht zijn 'hobby' te staken.

'Hij heeft er duidelijk voor gekozen om door te gaan met zijn hobby. We hebben inmiddels één aangifte tegen de man en we verwachten dat er nog twee zullen volgen. Na een reeds ingesteld onderzoek weten we inmiddels dat het om dezelfde man gaat' aldus een woordvoerder van de politie regio Groningen.

De man zal binnenkort worden aangehouden. Hem zal belaging of bedreiging ten laste worden gelegd.

Volgens de politiewoordvoerder voelen de vrouwen zich aangetast in hun privacy. Ook laat de man bij sommige vrouwen een briefje achter in de brievenbus. Op deze briefjes geeft de man o.a. aan dat hij weet wat er in hun vuilniszak zit. 'Wij zullen er alles aan doen om deze man van de straat te halen en vervolgd te krijgen. Met alleen een bekeuring voor het snuffelen in vuilniszakken lossen we dit probleem niet op. Als we de man vervolgd krijgen, hopen we dat hij vrijwillig instemt met een gedragsbehandeling'.
Provincie:
Tag(s):