zaterdag, 4. februari 2006 - 10:30

Tankauto met gevaarlijke stof stilgezet

Diemen

Een tankauto geladen met 12000 liter Butylacetaat is vrijdag 3 februari om 11.15 uur op de afrit Diemen de A1 door de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten stilgezet. Een weggebruiker meldde dat de tankauto een vreemde geur verspreidde en vermoedde een lekkage. Nader onderzoek wees uit dat er geen sprake was van een lekkage. Tijdens het laden was er vermoedelijk met de stof geknoeid. Tegen de chauffeur, een 33-jarige inwoner uit Rees (D), is proces-verbaal opgemaakt. In overleg met de officier van justitie rekende hij direct 900 euro af.

Om 10.39 uur meldde een automobilist, rijdend op de rijksweg A1, dat voor hem een tankauto reed die een geur verspreidde die leek op thinner. Medewerkers van de Verkeerspolitie onderschepten de trekker en oplegger ter hoogte van Diemen en lieten deze op de afrit Diemen stoppen. Op last van de gewaarschuwde brandweer werd de afrit en de directe omgeving afgesloten. Uit onderzoek kwam vast te staan dat er geen sprake was van lekkage. Nabij één van de vulopeningen werd wel een kleine hoeveelheid van het brandbare Butylacetaat aangetroffen, dat vermoedelijk tijdens het laden in Oberhausen was geknoeid.

Met de huidige temperaturen verdampt deze vloeistof niet zo snel. Om 11.55 uur gaf de brandweer het sein veilig en zijn de afsluitingen opgeheven.
Provincie:
Tag(s):