vrijdag, 20. januari 2006 - 10:04

Tankauto met stikstof van het talud gereden

Op de snelweg A67 (Venlo richting Antwerpen) ter hoogte van de afslag Waalre is vrijdagochtend rond 7.55 uur een aanrijding gebeurd waarbij een vrachtwagen met vloeibare stikstof betrokken was. De chauffeur van de Belgische vrachtwagen heeft bij het wisselen van de ene naar de andere rijstrook vermoedelijk een rechts naast hem rijdende personenauto over het hoofd gezien. De twee wagens raakten elkaar, waarna ze samen over de vangrail heen op het talud van de snelweg terechtkwamen.

De personenwagen kwam daarbij onder de oplegger terecht. De bestuurder, een 51-jarige man uit Leende, raakte niet gewond. Hij moest wel door de brandweer uit zijn wagen worden bevrijd. Dat lukt rond 10.00 uur. Voor de zekerheid is ook een traumahelikopter ter plaatse gekomen, maar het personeel daarvan hoefde niet in actie te komen.

Ook de bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond. De berging van de vrachtwagen heeft tot ongeveer 14.45 uur geduurd, waarna begonnen kon worden aan het repareren van de vangrail. De weg is na de aanrijding helemaal afgesloten geweest, wat lange files tot gevolg heeft gehad. Ook het verkeer in Eindhoven had er veel last van. Nadat de vrachtwagen was geborgen, werden enkele rijstroken weer opengesteld voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):